Защо хитрите домакини винаги слагат активен въглен на тези места в дома си?


Защо хитрите домакини винаги слагат активен въглен на тези места в дома си?
Снимка: iStock

Често опитните домакините използват активен въглен в ежедневието, смятайки го за незаменим помощник. Те отдавна да се убедили в неговите ползи.

Този черен прах намира приложение не само за пречистване на водата от замърсители и тежки метали, но и активно се използва в медицината.

Ето кои са местата, на които опитните домакини задължително слагат активен въглен в дома си:

 

В хладилника

Ако се появи неприятна миризма в хладилника или кухненските шкафове, активният въглен ще ви помогне. Достатъчно е да поставите купа с няколко таблетки в хладилника или шкафа и миризмата бързо ще изчезне.

Този метод работи добре, ако трябва бързо да освежите коша за боклук или котешката тоалетна.

В обувките

Активен въглен може да се сложи и в обувките, ако те миришат лошо. След тази процедура няма да остане и следа от неприятната миризма.

 

В банята, в килера и мокрото помещение

Мухъл и гъбички най-често се образуват там, където има висока влажност: банята, килера, мокрото помещение. Активният въглен е в състояние да абсорбира всички неприятни миризми и да намали влажността.

За да се предотврати появата на влага, няколко таблетки активен въглен се поставят на местата, където се задържа влага, например на перваза на прозореца.

Ако вече се е появил мухъл, първо трябва да го почистите с помощта на почистващи препарати и едва след това да използвате активен въглен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама