Пълнени чушки с кускус


Пълнени чушки с кускус

Постно ястие, което е много подходящо за лятото.

Необходими продукти:

2 порции

2 червени чушки

1/2 чаша кускус

1/2 ч. л. сол

1/4 чаша сушени червени боровинки

сокът от 1/2 зелен лимон

1 глава лук

1/4 чаша шамфъстък

листа мента

4 стръка магданоз

50 г сирене фета

черен пипер

1 с.л. зехтин

за млечната салата:

1/2 краставица

1/2 ч.л. сол

листа мента

1/2 ч.л. оцет

1 ч.л. зехтин

200 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера с 1 чаша вода и 1 ч.л. сол да заври. В купа изсипете кускуса, боровинките, лимоновия сок. Залейте го с врялата вода, захлупете и оставете за 3-4 мин. да набъбне. Добавете нарязаните лук, мента, магданоз, шамфъстъка и намачканото сирене. Подправете с черен пипер.

Разполовете чушките надлъжно, почистете от семките. Напълнете ги със сместа.

Печете в предварително загрята на 200 С фурна. Сервирайте с млечна салата.

За салатата: обелете и нарежете на ситно краставицата. Сложете я в купа и я осолете; оставете да престои малко. Изстискайте я с ръце, прибавете нарязаната мента, оцета, зехтина, киселото мляко; разбъркайте.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама