Агнешки кебап с ориз


Агнешки кебап с ориз
Снимка: supichka.com

Агнешкото и оризът имат добър диалог и тясна връзка помежду си. А агнешкият кебап с ориз е една нова трактовка за менюто за Гергьовден.

Необходими продукти:

1 кг агнешко

1 чаена чаша ориз

4 глави лук

3 супени лъжици краве масло

2 супени лъжици олио

4 броя домати

2 чаени лъжици джоджен

2 супени лъжици лимонов сок

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за агнешки кебап с ориз е подготовката на месото. Най-добре е да използвате агнешко месо от бут. Нарязвате го на едри хапки, осолявате го, добавяте лимоновия сок и оставяте да пости така около 30 минути.

В тиган сгорещявате олиото и маслото и добавяте към тях ситно нарязания лук и парчетата месо. Запържвате за около 4-5 минути, след което добавяте към месото и измития ориз. Запържете за още около 5 минути. След това добавете и измитите и нарязани на дребно домати. Добавете около 1 чаена лъжица сол, както и предвиденото количество джоджен и оставете ястието да ври на слаб огън до пълно абсорбиране на водата.

Изсипете сместа в тава, добавете 3 чаени чаши вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до сваряване на ориза и извиране на водата. Преди сервиране поръсете всяка порция от агнешкия кебап с ориз със ситно нарязан пресен магданоз.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама