Червена леща с печени зеленчуци


Червена леща с печени зеленчуци

Това ястие не съдържа глутен и млечни продукти, подходящо е за активно спортуващи и хора на хранителни режими - яхния от червена леща с печени зеленчуци.

Необходими продукти:

1 голяма ч.ч. червена леща

2 ч.ч. вода

1/2 зеленчуков бульон

сол

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. къри

1/4 ч.л. сух джинджифил

30 мл. зехтин

1 патладжан

1 червена чушка

1 морков

1 стрък селъри

шепа рукола

черен пипер

сол

зехтин

1/2 ч.л. сух риган

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Обелете и нарежете зеленчуците. На стръка селъри издърпайте с нож конците. Сложете парченцата върху тава, покрита с хартия за печене, поръсете с подправките. Полейте със струя зехтин и печете до пълно омекване.

Почистете, измийте и сварете лещата във вода, в съотношение 1:2. Добавете подправките и бульона. Когато поеме водата добавете и струя зехтин. Разбъркайте добре.

Сложете печените зеленчуци в лещата и леко разбъркайте. Поднесете в контрастна чиния и поръсете леко с шепа рукола.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама