Домашен пастет от черен дроб


Домашен пастет от черен дроб
Снимка: iStock

Много подходящ като предястие с препечени филийки.

Начин на приготвяне:

200 гр черен дроб (телешки, свински или птичи)

100 гр краве масло

черен пипер

индийско орехче

сок от кромид лук

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Дробът се почиства от ципите и кръвоносните съдове, нарязва се на филийки и се сварява в леко подсолена вода, след което се охлажда и се смила в месомелалачка с дребна решетка. Претрива се през цедка и се смества с предварително разбитото до пухкавост масло.

Сместа се овкусява с черен пипер, сол, сок от кромид лук и настъргано индийско орехче. Разбива се, докато се получи хомогенна маса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама