Домашен пастет от черен дроб


Домашен пастет от черен дроб
Снимка: iStock

Много подходящ като предястие с препечени филийки.

Начин на приготвяне:

200 гр черен дроб (телешки, свински или птичи)

100 гр краве масло

черен пипер

индийско орехче

сок от кромид лук

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Дробът се почиства от ципите и кръвоносните съдове, нарязва се на филийки и се сварява в леко подсолена вода, след което се охлажда и се смила в месомелалачка с дребна решетка. Претрива се през цедка и се смества с предварително разбитото до пухкавост масло.

Сместа се овкусява с черен пипер, сол, сок от кромид лук и настъргано индийско орехче. Разбива се, докато се получи хомогенна маса.

 

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама