Доматени крекери без глутен


Доматени крекери без глутен

Нещо здравословно за хората, които избягват консумацията на глутен.

Необходими продукти:

1 ч.ч. оризово брашно + 1/2 ч.ч. за до омесване

1/2 ч.ч. брашно от елда

1/3 ч.ч. брашно от киноа

1/3 ч.ч. овесени трици

2 с.л. тахан

2 с.л. зехтин

400 мл доматен сок

½ ч.л. сол, в случай че доматеният сок е неподсолен

2 ч.л. стрит риган

1/3 ч.л. едро смлян черен пипер

1 ч.л. черен сусам

50 гр слънчогледови семки

* 1 чч от 250 мл

* различните видове безглутенови брашна (оризово, елда и киноа) могат да бъдат заменени с ръжено, пълнозърнесто или пшенично брашно.

* ако искате на 100% крекерите да са безглутенови, използвайте овесени трици, на които изрично пише че са без глутен. Могат да бъдат заменени с брашно от ленено семе или да се увеличи количеството на оризовото брашно.

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете всички сухи съставки. Разбъркайте добре. По средата направете кладенче и сипете тахана и зехтина. Добавете доматения сок постепенно, като едновременно замесвате тестото. Ако стане прекалено рядко сипете още малко оризово брашно.

Омесете меко тесто върху набрашнена с оризово брашно повърхност. Разделете го на две и разточете кора с дебелина от около 5 мм.

С чаша или друга формичка изрежете крекерите. Наредете ги в намазнена със зехтин тава и печете на 180 градуса около 15-20 минути, докато се зачервят.

Извадете и оставете да изстинат върху решетка.

Сервирайте с маслинова паста, песто и пресни домати.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама