Ябълков пай от Блейк Лайвли


Ябълков пай от Блейк Лайвли

Обожаваме ябълки и пайове, затова нямаше как да не споделим с вас тази изключително вкусна и красива рецепта, на която попаднахме в сайта на актрисата Блейк Лайвли, preserve.us. Бременната звезда обича домашно приготвените ястия и със сигурност този десерт е сред любимите й.

Необходими продукти:

за блата:

300 г брашно

150 г масло

2-3 с.л. леденостудена вода

за плънката:

3 червени големи ябълки

1/2 чаена чаша масло

3/4 чаена чаша кафява захар

1 чаена лъжичка канела

кората на един лимон

Начин на правене:

Омесете гладко тесто, оформете го на топка и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилника за около 30-40 минути. 

Извадете тестото, разточете го на кръг и го поставете в подходяща тава за печене, като оформите по-високи ръбове. Надупчете го леко с вилица и го поставете да се пече в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.

Разтопете маслото на средна температура. Прибавете захарта, настърганата лимонова кора, канелата и варете в продължение на 2 минути, докато се образува гладък сироп и цялата захар се разтвори. Оставете настрана.

Нарежете ябълките на тънки кръгчете и след това ги срежете на две. Наредете ябълките върху блата - започнете от външната страна. Накрая трябва да се получи нещо като роза. Изсипете захарната смес върху ябълките и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути или до получаването на златиста коричка.

3 червени органични ябълки

½ чаша масло

¾ чаша светло кафяво органична захар

Zest от 1 лимон
1 чаена лъжичка канел

Да ви е сладко!

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама