Жестока мусака с кисело зеле


Жестока мусака с кисело зеле
Снимка: iStock

Изпитът за всяка домакиня в кухнята е приготвянето на класическа мусака. Днес ви представяме една малко по-нетрадиционна рецепта, която е перфектна за зимните дни, защото в нея се използва кисело зеле. Така приготвена мусаката ще бъде еднакво вкусна, поднесена и топла, и студена.

Необходими продукти за мусака с кисело зеле:

1 глава зеле

500 г кайма смес

1 глава лук

200 г сладка царевица

200 г ориз

200 мл заквасена сметана

Вижте още: Не сте яли по-вкусни постни сарми с орехи

Начин на приготвяне:

Нарежете зелето и го запържете в олиото, добавете подправки на вкус. Нарежете лука и го запържете, след това добавете каймата. Когато ги запържите, прибавете царевицата и ориза.

В гювеч се нарежда зелето, след това каймата, залива се със заквасената сметана и отгоре се нарежда останалото зеле.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама