Кебап със свинско месо и праз


Кебап със свинско месо и праз

Кебапът със свинско месо и праз е едно истински зимно ястие. To има изчистен вкус, без добавени излишни подправки, като това дава възможност да се насладите на истинския вкус на съставките му.

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

2 стръка праз

2 броя сушени чушки

1 кафена чаша олио

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кебап със свинско месо и праз е подготовката на продуктите. Добре е да изберете шарено свинско месо с малко мазнина, не е необходимо месото да е напълно изчистено. Измивате свинското месо и го нарязвате на не много дребни парчета, всяко да е като за 2-3 хапки. Поръсвате месото с около 1 чаена лъжица сол и го осолявате добре с ръце/. Праза измивате и почиствате от пожълтелите листа и нарязвате на колелца. Сушените чушки измивате, почиствате от семената и нарязвате на парчета.

В дълбок тиган или тенджера изсипвате олиото и след като се сгорещи изсипвате месото. Запържвате месото, като разбърквате от време на време, за да не загори, за около 20 минути, докато придобие леко златист цвят. След това добавяте нарязаните праз и чушки, разбърквате, слагате капака и оставяте да се задуши, докато празът омекне, като разбърквате от време на време.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама