Класическа рецепта за ароматни коледни курабийки


Класическа рецепта за ароматни коледни курабийки
Снимка: iStock/Guliver

Няма по-добър начин да отпразнувате празничния сезон от това да направите нещо вкусно, домашно и сладко, разбира се. Ако не ви се експериментира с джинджифилови, канелени и медени курабийки и търсите онази класическа рецепта от едно време, попаднали сте на правилното място! 

Необходими продукти:

250 г масло

1 ч.ч. захар

1 яйце

1 ванилия

3 ч.ч. бяло брашно

щипка сол

Начин на приготвяне:

Маслото (омекнало на стайна температура) се разбива с миксер заедно със захарта. Добавя се яйцето и ванилията и се бие още малко. Брашното се смесва със солта и се прибавя към маслената смес. Разбива се на бавни обороти с миксера до поемането на брашното и получаването на ронливо тесто.

Идва ред на втори етап от рецептата. Тестото се изсипва върху лист хартия за печене и се покрива с още един лист отгоре. Притиска се хубаво, докато се слепи (може да използвате точилка или да притискате с ръце) с дебелина около половин сантиметър. Оставя се в хладилника за минимум 1 час да стегне.

След това идва и забавната част - изрязват се формички и се подреждат в тава за печене върху лист хартия. Тавата отново се слага в хладилника за 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама