Печени орехи с кафе и канела


Печени орехи с кафе и канела

За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с повече Арабики в състава си, защото са по-ароматни и не толкова силни. За още повече аромат и вкус на кафе добавете и малко разтворимо кафе на прах. Ако имате по-едри парчета орехи (например половинки) използвайте тях, защото стават по-красиви и апетитни. Получава се интересен вкус, който напомня за кекс или тирамису и най-вероятно печените орехи с кафе ще бъдат чудесна добавка към крем с Маскарпоне.

Необходими продукти:

2 с.л. кафе ситно смляно, за еспресо

2/3 ч.ч. пудра захар

500 грама орехи

1 яйце

1 щипка сол

10 грама канела

1 с.л. разтворено кафе на прах

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 160 градуса.

Смесете захарта, кафето и канелата. Разбийте яйцето в голяма купа до получаване на пяна.

Добавете орехите и разбъркайте. Оваляйте орехите в сухата смес . Подредете оваляните орехи в тавата на един ред.

Печете 5 минути, извадете от фурната и оставете да изстинат още 5 минути.

Източник: merudia.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама