Пържен черен дроб с гъби


Пържен черен дроб с гъби
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да приготвите тази рецепта, ако обичате черен дроб.

Необходими продукти:

750 гр черен дроб

2 кафени чашки разтопена мазнина (свинска мас или растително масло)

25 гр краве масло

2 кафени чашки брашно

1 супена лъжица препечено брашно

250 гр пресни гъби (или една чаша стерилизирани)

2 супени лъжици вино

1/2 връзка копър

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистеният от ципи и кръвоносни съдове дроб се нарязва на порционни парчета, които се поръсват с черен пипер и сол, потапят се в брашното (суровото) и се изпържват в свинската мас или растително масло.

Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на ивички и се задушават до омекване в маслото, като се добавя малко гореща вода и виното. Разбъркват се с препеченото брашно и дребно нарязания копър, подправят се на вкус със сол и черен пипер и се отстраняват от огъня.

Изпърженият дроб се разпределя на порции, върху които се поставят задушените гъби.


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама