Пържен черен дроб с гъби


Пържен черен дроб с гъби
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да приготвите тази рецепта, ако обичате черен дроб.

Необходими продукти:

750 гр черен дроб

2 кафени чашки разтопена мазнина (свинска мас или растително масло)

25 гр краве масло

2 кафени чашки брашно

1 супена лъжица препечено брашно

250 гр пресни гъби (или една чаша стерилизирани)

2 супени лъжици вино

1/2 връзка копър

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистеният от ципи и кръвоносни съдове дроб се нарязва на порционни парчета, които се поръсват с черен пипер и сол, потапят се в брашното (суровото) и се изпържват в свинската мас или растително масло.

Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на ивички и се задушават до омекване в маслото, като се добавя малко гореща вода и виното. Разбъркват се с препеченото брашно и дребно нарязания копър, подправят се на вкус със сол и черен пипер и се отстраняват от огъня.

Изпърженият дроб се разпределя на порции, върху които се поставят задушените гъби.


Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама