Шоколадова торта с тиквички


Шоколадова торта с тиквички
Снимка: teka.com/bg

Надали сте предполагали, че тиквичките могат да се използват и за десерти, но тази неустоима шоколадова торта от teka.com/bg е доказателство. Резултатът определено ще ви изненада приятно.

Необходими продукти:

350 гр пшеничено брашно

14 гр мая

50 гр какао

1 супена лъжица смес от смлени подправки (джинджифил, канела и индийско орехче)

175 мл зехтин екстра върджин

325 гр кафява захар

3 яйца

2 чаени лъжички ванилова есенция

500 гр настъргана тиквичка

140 гр бадемово брашно

200 гр начупен черен шоколад

100 мл течна сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180ºC и режим на нагряване отгоре и отдолу.

В купа изсипете пшениченото брашно, маята, какаото, захарта и подправките и разбъркайте.

В друга купа смесете яйцата, зехтина, ваниловата есенция и настърганата тиквичка.

Прибавете сухите съставки към втората смес и разбъркайте добре, докато стане хомогенна. Тогава прибавете и бадемовото брашно.

Покрийте дъното на форма за торта (с диаметър 24 см) с хартия за печене и изсипете в нея сместа. Изпечете за 50 минути или докато не се уверите, че е готово с помощта на дървена пръчица: ако по нея не полепне тесто, значи тортата е готова.

Оставете я да изстине, преди да разглобите формата и преди да я прехвърлите в подноса, в който ще я сервирате.

И последно, сгрейте течната сметана, докато не започне да ври. Изсипете я върху шоколада и бъркайте, докато се разтопи напълно. Оставете да изстине няколко минути, преди да залеете тортата и да разнесете сместа добре по повърхността ѝ.

Поръсете с бадемовото брашно за украса.

Да ви е сладко.

 

За да сте винаги сигурни, че рецептите ще ви се получат така, както очаквате, имате нужда от надеждни уреди. ТУК може да разгледате богатото разнообразие от качествени фурни на немската компания Teka. С тях ще бъдете кулинарен корифей!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама