Tорта с шамфъстък и ягоди


Tорта с шамфъстък и ягоди

Тортата е много стилна и изискана - нежна комбинация от пистачио блатове, свежи ягоди и млечен, Маскарпоне крем. Не е прекалено сладка. Ако обичате по-влажни торти бихте могли леко да сиропирате със затоплено мляко блатовете, да увеличите малко ягодите и да добавите ягодово сладко върху тях по средата.

Необходими продукти:

за блатовете:

2 яйца

70 г бейби спанак

1/4 ч.ч. кокосово масло

3 с.л. прясно мляко

 

1/2 ч.ч. белен шамфъстък

1 ч.л. пудра захар

1 ванилия

4 с.л. прясно мляко

 

2/3 ч.ч. прясно мляко

150 г брашно

100 г захар

1 ч.л. бакпулвер

продукти за крема:

 

200 мл. сладкарска сметана

1/2 ч.ч. захар

500 мл. Маскарпоне

кората от 1 лимон

1 ванилия

 

500 г пресни ягоди

смлян шамфъстък за украса

бял шоколад за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Стопете кокосовото масло на котлона. Сложете спанака в каната на блендера и добавете стопеното кокосово масло и 3 с.л. прясно мляко. Пасирайте, докато стане на зелена "супа". Трябва да бъде много фино смлян. Прелейте го в купа и добавете двете яйца.

Пасирайте в блендер шамфъстъка, заедно с 4 с.л. прясно мляко, 1 ч.л. пудра захар и една ванилия, докато стане на паста. Добавете и нея при яйцата.

Налейте 2/3 ч.ч. прясно мляко. В отделна купа смесете сухите съставки - брашно, захар и бакпулвер и ги добавете и тях в яйчената смес. Разбийте с миксер, докато получите консистенция за печене на блат.

Излейте сместа във форма за печене, постлана с хартия за печене. Печете блата 30 минути, до готовност.

Охладете напълно и го разрежете внимателно на два блата.

В купа разбийте на сняг студената сметана. Постепенно добавете захарта и ванилията, както и лимоновата кора. Накрая разбийте с миксер и Маскарпонето.

Сглобяване на тортата:

Поставете единия блат върху поднос или картон. Стегнете го в ринг. Намажете го с крем. Разрежете ягоди на филии и ги подредете върху крема.

Покрийте с втория блат. Намажете го с крем. Охладете тортата за час-два и отстранете внимателно ринга. Ако прецените измажете цялата торта. Аз я оставих така. Декорирайте по желание. Аз избрах потопени в бял шоколад и смлян шамфъстък ягоди, както и борд от бял шоколад.

Охладете тортата за няколко часа преди да я поднесете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама