10 неща, които добрите приятелки не правят


10 неща, които добрите приятелки не правят
Снимка: iStock/Guliver

Няма перфектни отношения, но не игнорирайте червените флагове. Силните връзки изискват уважение, подкрепа и най-важното - усилие. Ако някоя от вашите приятелки прави тези неща, е добре да намалите контактите с нея и да внимавате какво й доверявате.

1. Говори само за себе си

Силното приятелство е двустранно. Тя трябва да иска да знае какво се случва в живота ви, а не постоянно да говори за себе си.

2. Клюкарства за вас

Да се обсъждате е нормално, но да говори зле за вас е болезнено и жестоко.

3. Излиза с вас, само когато й е удобно

Всеки е зает. Дори нейният график да е пълен, истинският приятел винаги ще намери време за едно бързо кафе. Постоянното проваляне на плановете (или пък закъсняването за тях) може да е сигнал, че вашата връзка не е приоритет за тях.

4. Съдят ви

Всички правим грешки. Добрата приятелка ще ви помогне да продължите напред, а няма да критикува вашите действия.

5. Обезкуражава ви от целите ви

Ако си направите среща да отидете заедно на фитнес и тя удържи на думата си, пазете я. Добрите приятели ви карат да бъдете най-добрата версия на себе си и ви дават един ритник в задника, когато имате нужда от него.

6. Захаросват истината

Белите лъжи може да са мили, но е по-добре да знаете дали вашият тоалет наистина ви отива или не. Същото важи и за сериозните неща. Тя не трябва да си мълчи, когато приятелят ви се държи непристойно с друга или нещо подобно.

7.  Разпространява тайните ви

Това е най-важното правило за доброто приятелство. Ако кажете на приятелката си нещо конфиденциално, трябва да може да очаквате това да остане така.

8. Ревнува

Когато получите повишение, тя трябва първа да ви поздрави. Истинската приятелка осъзнава, че вашите постижения не я разсейват от нейните собствени.

9. Отказва се от вас след един спор

Животът е прекалено кратък, за да таим злоба и недоволство. Преглътнете гордостта си и се извинете искрено.

10. Винаги поставят половинката си на първо място

Балансирането на платоничните и романтичните връзки може да е трудно, но и двете заслужават време и усилие. Ако тя постоянно ви пренебрегва, за да бъде с половинката си, може би е време сериозно да си поговорите с нея.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама