10 неща, които научих след 160 дни като баща


10 неща, които научих след 160 дни като баща
Снимка: iStock/Guliver

Както ние учим децата си на най-важните неща за живота, така и те правят същото. Наскоро младият татко Бонизиле Мгиди от Южна Африка сподели в Twiiter списък с 10 урока, които е научил от дъщеря си. Той е напълно честен с потребителите, затова и постът му стана  популярен в социалната мрежа.

1. Когато имаш бебе, всичко се свежда до неговото ако. Какъв цвят е? Когато за последно е акало? Нормално ли е толкова често да ака? Имаме ли достатъчно памперси? Нека да снимаме акото му и да изпратим снимката на педиатъра...

2. Ще има дрешки, които ще носи само веднъж, преди да ги израсте. Това е неприятно. Опитвайте се да не купувате скъпи дрехи.

3. Вие не сте разочаровани, просто не са ви се усмихнали. Без значение колко сте напрегнати, бебето ви знае как да ви умилостиви с усмивка. Малки манипулатори.

4. Важно е да разполагате с резервни дрехи за бебето, но и за вас. Ще повърне върху вас, докато го гушкате, ще ви напишка... Трябва да сте подготвени, когато сте навън.

5. Трябва да имате списък с денонощните аптеки, които са ви на разположение 24 часа и са близо до дома ви.

6. Образовайте се за родителството, като четете специализирани книги или се запишете на онлайн курс. Всяка инфрмация ще ви от полза особено когато имате дете за първи път и буквално не знаете какво се случва.

7. Направете плейлист с песни, които успокояват бебето ви. Понякога те са единственото ви спасение.

8. Може да си мислите, че сте добър човек, но всъщност сте садистично същество, което ще намери радост в това, че бебето ви отхвърля други хора и желае само вас.

9. Тези малки същества сякаш се привличат от опасности. Вашата работа е да ги пазите. Те ще искат да излязат от леглото си, да дъвчат зарядното на телефона ви и да погълнат монетата, която са открили на пода. Вие имате задачата да им попречите!

10. Вашият график напълно се променя. Ако има кой да ви помага (баби, приятели), възползвайте се. Ако можете да си позволите детегледачка, наемете. Ако имате крайни срокове на работа, добавете още 1-2 дена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама