24-часов маратон по плетене


24-часов маратон по плетене
Снимка: iStock/Guliver

Благотворителна кампания "Изплети топлина" отново отправя своето предизвикателство към всеки, който има желание да покаже едновременно любовта си към плетенето и да окаже помощ на хората без дом.

На 14.11. , събота, казваме "Старт" на 24-часов маратон по плетене, в които ще могат да се включат всички добротворци от страната.

За показването на гражданска позиция и съпричастност, организаторите приканват всички желаещи да хванат иглите и да поплетат този ден като качат снимка в социалните мрежи с #плетатоплина. С този жест "Изплети топлина” подканва всички да помогнат за изпълването на социалните мрежи с красиви, цветни и топли снимки на плетива и плетящи хора, които дават своя добър пример. Събитието има и специално място в гр. София. Място в столицата е Литературен клуб "Перото", който се намира в сградата на НДК-а. Там ще бъде обявен и официалният старт на маратона в 12 часа на 14.11.

В "Перото" ще откриете символичното "Столче на добрината”. На него грижливо ще бъде поставена една започната плетка, която ще очаква добротворците. Условно, наречена шал, всеки, който го посети е предизвикан да изплете ред-два и символично да заяви своя принос към "изплитането на топлина" за хората без дом.

Хората от цялата страна са поканени да се включат също в маратона, като направят локални събития – нека видим чий шал е най-дълъг.

24-часовият маратон има специална страница във Фейсбук, където всеки ще публикува своите снимки, за да докаже, че поддръжниците на каузата са много, а и може да покани своите приятели на нестандартно за наши дни събитие – плетене.

От "Изплети топлина” напомняме, че всеки, който вече е готов със своите плетива или желае да дари прежда, може да ги остави на някой от организаторите, в рамките на маратона в клуб "Перото". Всички останали, които желаят да изпратят готови изделия – пишете ни на izpletitoplina@gmail.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама