3 майки доказват, че да си родител е вдъхновение, а не заточение


3 майки доказват, че да си родител е вдъхновение, а не заточение

Те са три млади жени, които са олицетворение на образа на съвременната майка. Вдъхновени, активни, красиви и успешни дами. Диляна, Славина и Доротея. Диди току що навърши 28 за втори път (защото забрави първия) и живее с трите си момчета (съпруг, син и нюфаундленд) в Будапеща. Завърши илюстрация в Художествената академия и рисуването остава нейна професия и до днес. Иначе сама се описва като четиресет и няколко кила разсеяност и творчески безпорядък. Славина е на 30 и е културолог по образование, бонвиван по призвание, меломан и киноман. Зад гърба си има платформата за култура и изкуство Stand.bg. В момента се занимава основно с 10-месечната Леда и дакела Сю, като наред с това се опитва да осъществи няколко отдавнашни идеи. Тея също е на 30, като в последните пет е омъжена, а в 2 години и 8 месеца от тях е и майка на Самуил. Харесва всичко, което я кара да се чувства полезна и жива - добрата храна, спортът, срещата с непознати места, семплият, непретенциозен, даже леко старомоден арт. Обича и да пише, но все повече го прави за удоволствие, отколкото по работа.

Диляна

Има ли живот отвъд майчинството?

Има, разбира се. Просто трябва да съумееш да го намериш в кратки промеждутъци между сън, хранене и оправяне на това и онова. Понякога е просто в чаша хубаво кафе, докато малкото човече си спи спокойно в количката и ти четеш книга. (Страхотно е, че Будапеща е пълна с великолепни бейби френдли места, където можеш да се чувсташ не като наказан родител, а като пълноценен човек с бебе). Майчинството е прекрасна пауза в живота на жената, намирам огромно вдъхновение в него. Идват ми толкова много идеи. Може да нямам физическа възможност да ги реализирам веднага, но ме спохождат в момент, в който мога да започна всичко начисто и това е прекрасно. А и нищо не е по-вдъхновяващо от собственото ти дете.

С какво се занимаваше преди да родиш?

Забременях докато работех като арт директор в едно списание. Бяхме чудесен екип. Винаги съм правила и разни проекти паралелно. Любовта ми е детската книга и последните няколко години не съм пропускала панаира на книгата в Болоня. Отидох дори бременна в седми месец. Тази година ще отида и с дете.

Как те промени Дамян?

Дамян ме разнежи, направи ме едновременно и по-смела, и по-страхлива. Той запълни място, което преди това не съм усещала като празно. Сега някак всичко си е на мястото. И аз самата включително.

ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО СПОДЕЛИХА ДРУГИТЕ ПРЕКРАСНИ МАМИ ТУК

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама