3 типа поведение, които предвещават развод


3 типа поведение, които предвещават развод
Снимка: iStock/Guliver

Щастливият брак се познава с просто око. Виждате двама души и веднага усещате хармонията помежду им. Същото е и с браковете, които са обречени да приключат с развод. За щастие, лесно можете да разпознаете поведението, което би довело до трагичния за връзката край и да го промените, ако искате да запазите любовта си.

1. Показване на критика към вашия партньор

Проблемът: Според психолозите презрение, сарказъм, използване на подигравателен език на тялото и/или враждебно настроение е предсказател за проблем номер едно в отношенията. В каквато и да е форма, презрението е отровно за една връзка, защото то изразява отвращение. Добавяйки обида към всичко това, партньорите са изложени на стрес, който може да доведе и до здравословни проблеми.

Решението: Изградете култура на привързаност и възхищение. Обсъдете най-щастливите си спомени, като се фокусирате върху това как и защо сте се събрали. Припомнете си първите си впечатления един от друг. Пътят към по-щастливото бъдеще може просто да бъде свързан с общото ви минало.

2. Оплаквате се от партньора си

Проблемът: Нека си признаем, няма човек, който да не се е оплакал поне веднъж от любимия пред приятелите си. И докато си мислите, че по-този начин се разтоварвате, всъщност вредите на отношенията си. Бъдещият успех на връзката ви се определя от начина, по който разказвате "нашата история". Когато двойките са в положителна перспектива, връзките се развиват чудесно. От друга страна, когато те са в отрицателна перспектива, партньорите са свръхчувствителни и вземат (дори неутрални) неща много по-лично. Възприятието става реалност.

Решението: Обърнете се един към друг, вместо един срещу друг. Ако има нещо между вас, има само един човек, който трябва да чуе за него. Трябва да се борите за здравословна комуникация и от двете страни. Няма извинение да се справяте с връзката си по друг начин ... Ако ви е грижа за близкия човек, просто говорете с него.

Мълчаливото наказание

Проблемът: За онези, които ненавиждат конфронтация, мълчанието или бягането от проблема, може да изглежда по-лесно от борбата. Но се оказва, че спирането по време на един аргумент може да бъде също толкова вредно, колкото и да си викате. Нарича се "камък" и е доказан убиец на брака. Според проучване, цитирано в "Журнал на брака и семейството", "мълчанието може да доведе до влошаване на браковете в дългосрочен план, може би защото проблемите остават нерешени и има увеличение на разстоянието и отчуждаване."

Решението: Говорете първо на себе си. След това говорете с партньора си. Дайте си време да изпуснете парата и когато и двамата сте спокойни, можете отново да се върнете към дискусията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама