4 неща, които педиатърът ви иска да спрете да правите


4 неща, които педиатърът ви иска да спрете да правите
Снимка: iStock/Guliver

Като родител, има малко неща, които са по-успокояващи, отколкото педиатърът да ви каже, че детето ви е напълно здраво. Но макар че няма нищо против да му звъните, когато забележите нещо нередно в малчугана си, вашият педиатър всъщност не ви е терапевт. Ето някои неща, които те биха искали вие да спрете да правите с цел да направите техния и вашия живот много по-лесен.

1. Спрете да се опитвате да поставяте диагноза на детето си от интернет

Със сигурност Google е зареден с тонове информация, като може да се намери както много достоверна, така и такава, която е пълна измислица. Но когато отивате при педиатъра си с вече изготвена от вас диагноза, със сигурност го ядосвате. Търсенето на обяснения за необясними симптоми може да доведе до различни налудничави спекулации и притеснения, често без причина, и потенциално може да забави получаването на медицинска помощ, от която наистина имате нужда. Ако се притеснявате за него, най-добре му се обадете или отидете, за да може да прегледа обстойно детето ви.

2. Спрете да отивате неподготвени

Със сигурност имате много въпроси, които искате да му зададете, но вместо да си ги запишете отивате при педиатъра и забравяте за половината от тях. Ако пък се притеснявате за звук или действие, което прави детето ви, запишете го и му го покажете, за да може най-добре да разбере какво имате предвид. 

3. Спрете да искате антибиотици за вирусни инфекции

Знаете ли, че антибиотиците не правят нищо, за да помогнат при обикновена настинка - която вашете дете най-вероятно ще хване 6-10 пъти годишно? Прекаляването с антибиотици може да нанесе повече време, отколкото полза. 

4. Спрете да откачате, ако вашето дете не се изака един ден

Само защото вашето бебе не се е изакало един ден, това не означава, че трябва да започнете да се притеснявате. Всъщност няма нещо като нормално, когато става въпрос за бебета, които се кърмят. Същото се отнася и за цвета на акото им - може да бъде жълто, кафяво, оранжево, зелено...

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама