5 коледни подаръка за деца, които не са играчки

  • 5 коледни подаръка за деца, които не са играчки
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 18.12.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Някъде между всички рождени и именни дни, Коледа, Деня на детето и десетките посещения от баба и дядо сигурно сте си дали сметка, че домът ви "прелива" от играчки. Говорещи, пеещи, танцуващи – те са навсякъде, а в най-добрия случай са грижливо набутани в някой кош и надали ще видят бял свят. Ето защо днес ще ви дадем няколко идеи за готини коледни подаръци, които нямат нужда от ток или батерии. Повярвайте ни, вашите близки ще са ви изключително признателни!

1. Скрапбук

Може би това е дума, която чувате за пръв път, но повярвайте – скрапбуковете са истински хит през последните няколко години. В повечето случаи те са ръчно правени, така че подаръкът освен оригинален, ще е и единствен по рода си. Това, което различава скрапбукът от традиционния албум за снимки, е че е пъстър, забавен, има стотици малки джобчета - "скривалища" и места за записване на важни случки и спомени.

2. Тиха книжка

Всъщност имената на тези книжки са няколко. Освен "тихи", ги наричат "развиващи", "меки" и "текстилни". Те са създадени по метода Монтесори и развиват различни умения у децата. В тази връзка, те също са ръчно изработени и съобразени с уменията на мъниците в различни възрасти. Всяка страничка е своеобразна игра – могат да се подреждат животни, да се сортират продуктите в хладилника, да се подреждат елементи според формата им и т.н.

3. Зимна фотосесия

Всички родители искат времето да поспре за миг и децата да спрат да растат. Е, подарете им този миг. Освен че ще бъде адски запомнящо се и емоционално, вие ще им подарите спомени за цял живот. Какво по-ценно от това!

4. Билети за куклен театър

Кое дете няма да се зарадва да опознае света чрез изкуството на театъра? Изберете подходящо представление и зарадвайте малчуганите.

5. Фотоапарат за моментни снимки

Повечето съвременни деца могат да боравят със смартфони по-добре от възрастните. Правят си селфита, гледат детски, слушат песнички и играят игри. Позволете им да се докоснат до света преди технологиите.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.