5 тайни на готините мами


5 тайни на готините мами
Снимка: iStock/Guliver

Масово жените, когато станат майки, забравят за стила и поставят комфорта на първо място. Да, определено е много по-удобно да буташ бебешка количка с обувки на равна подметка, отколкото на токчета, но това не означава, че трябва напълно да забравите за добрия вкус. Има жени, които се справят с майчинството и грижите за техните малчугани и едновременно с това успяват да изглеждат винаги прекрасно и да отделят време за себе си. Ето и 5 от техните тайни.

Следват съотношението 1:2

Готините майки знаят, че има много повече в живота от смяната на памперси и намаленията в супермаркета. Затова за всяко едно нещо, което казват за децата си, те споделят две интелигентни и интересни неща по тема, която не е свързана с майчинството.

Те наемат бавачки

Да, трябва да отделите пари от семейния бюджет, но всяка майка има нужда да прекара известно време извън дома си и да се погрижи за себе си, независимо дали става въпрос за час при козметик или вечеря със съпруга.

Техните обувки не са отвратителни

Един честен въпрос: Защо раждането на дете причинява на една стилна жена пълна трансформация, при която тя масово започва да носи неугледни маратонки и бабешки обувки? Няма нужда да се разхождате с токчета на детската площадка, но трябва да носите стилни обувки.

Имат приятели, които не са майки

Помните ли съотношението 1:2? Нищо не може да бъде по-досадно от стая пълна с жени, които само обсъждат графици за кърмене и смяна на памперси. Понякога това е добре, всяка от нас има нужда от подкрепа. Но ако искате да останете в крак с нещата извън родителството, отделете време за приятелства извън вашия кръг от майки.

Използват колкото се може по-малко майчински аксесоари

Вместо огромна чанта за памперси, готините майки залагат на стилна и универсална чанта, в която могат да поместят необходимите неща. Не използват обеялце, а красив шал, с който да се прикриват, когато кърмят детето си на публично място.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама