5 заблуди за брака


5 заблуди за брака
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяко малко момиченце си мечтае да се види в красива бяла рокля един ден. Бракът е нещо красиво в очите на децата. Но дали е така?

Когато порастваме осъзнаваме, че да се обвържеш с някого "докато смъртта ни раздели” си има своите и положителни, и отрицателни страни.

Влюбените споделят как нещата, които са си мислили преди да се врекат във вечна любов, всъщност са много по-различни.

Заблудите, свързани с брака, са много, но ето какви са истините:

Ние се женим за хората, защото ни харесват такива, каквито са

Хората се променят. Трябва да имате в предвид този факт. Не се вричайте във вечна любов на някого заради това, което е той в момента или което искате да стане. Трябва да бъдете напълно готова да се обвържете с даден човек и да приемете, че в един момент той може изцяло да се промени. И въпреки всичко да продължите да го обичате – това е бракът.

Бракът не отнема нашата самота

Да бъдеш жив означава да бъдеш самотен. Не винаги, но трябва да сте готови за това. Понякога дори и щастливо жененият човек може да се почувства самотен.

Бракът променя статуса на човек, но не и неговото състояние.

И когато в един момент се почувствате самотни, вие обвинявате партньора си, мислите, че прави нещо нередно и започвате да търсите компания на друго място. Но това е грешка! Бракът е предназначен да бъде мястото, където двама души споделят опита на самота и си създават моменти, в които забравяте за тази самота. Поне за известно време.

Егото побеждава

Ние всички имаме его, дори и да не си признаваме. Хубаво е човек да има висока оценка за себе си и да се уважава, но и да не злоупотребява с това. Егото е нещо добро. Той ни държи в безопасност от емоционални сривове.

Но след като сте встъпили в брак, трябва да знаете, че егото е една стена, която разделя партньорите. Не може винаги единият да се съобразява с другия. Понякога трябва да се правят компромиси. Това е смисълът на брака - да се опитате да бъдете открити, вместо отбранителни, да прощавате, вместо да отмъщавате, да се извините, вместо да не признавате грешката си.

Животът е една голяма бъркотия, а бракът е начин на живот

От тук следва, че бракът също ще е една бъркотия. Пригответе се за това. Няма всичко да е розово, но това не означава, че няма да се справяте.

Когато имате проблеми, не обвинявайте партньора си, а се опитайте да ги разрешите заедно. Всяка бъркотия може да се разчисти, а когато сет двама, това ще стане много по-бързо.

Ние се грижим повече за нашите деца, отколкото за този, който ни помогна да ги създадем

Нашите деца не трябва да бъдат по-важни от брака ни, но и никога не трябва да бъдат по-малко важни от него. Ако те са по-важни, малките разбойници ще го усетят и ще го използват срещу вас. Това може да засили напрежението в брака ви и от играчка да стане плачка. Трябва да намерите баланса между децата и отношенията с партньора. Така ще имате щастлив и спокоен семеен живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама