5 знака, че сте готова да станете майка


5 знака, че сте готова да станете майка
Снимка: iStock/Guliver

Малко е късно да оценявате готовността си да станете родител, когато тестът за бременност покаже 2 чертички. Но тези от вас, които все още нямат деца, могат да отделят малко време, за да се замислят дали е "твърде рано" или пък е "правилното време". 

Със сигурност не може да предвидите всичко, но вашето бъдещо дете ще бъде щастливо, ако...

1. Решението ви да станете майка не е взето под натиск

Всички сме чували онези мрачни истории, където остарявате и няма кой да ви донесе чаша вода или да се погрижи за вас, когато сте болна. Да станете майка трябва да е единствено ваше решение. Трябва да мислите за желанията и възможностите си, а да не слушате всички останали, които ви натякват, че биологичният ви часовник тик-така.

2. Готова сте да израснете като родител

Бебето ви е сложен "механизъм". Режимът на плач може да се включи във всеки момент и няма бутон, с който да го спрете мигновено. Трябва сама да се справите със ситуацията.

3. Имате финансово планиране

След като се роди бебето, разходите ви бързо ще се увеличат. Затова е добре предварително да имате спестявания и да сте си направила сметката. Детето ви ще има нужда от добра храна и грижа, затова не го лишавайте от това.

4. Имате реалистични представи за възможностите си

Няма перфектен родител, затова не очаквайте и вие да бъдете. Но не се чувствайте безнадеждно, преди да сте започнала. Просто свалете розовите очила, помислете за малките си несъвършенства и бъдете готова да работите по грешките си.

5. Не раждате с надеждата да си оправите семейните проблеми

Понякога децата наистина могат да "поправят" пукнатините в брака, като привлекат цялото внимание на родителите, карайки ги да забравят за споровете си. Но от друга страна, промените и проблемите, които се появяват след раждането на бебето, могат само да влошат отношенията ви. Детето ви не е помирител и тя/той със сигурност заслужава да бъде родено в щастливо семейство. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама