6 интересни факта за вашето бебче


6 интересни факта за вашето бебче
Снимка: iStock/Guliver

Продължаваме с издирването на различни факти, които никой преди това не ни е споменавал. Дори след сто изчетени книги, бебето си остава същата огромна мистерия, както в началото. Бъдете подготвени, бъдещи майки, очаква ви най-голямото щастливо предизвикателство. Ето още шест интересни факта, които открихме за малките хора.

1. При раждането очите на бебето са достигнали 75% от размера си

Всеки чувства магията на бебешкия поглед. Онези големи очи, изпълнени с любопитство и емоция. Винаги изглеждат огромни и придават чара на малкото същество. Огромни да, но спрямо малкото им личице. За разлика от другите части на тялото, очите трябва да се увеличат само с още 25%, за да достигнат нормалния размер.

2. Бебетата родени през май тежат повече

Може би е някаква странна множествена случайност, но проучванията го доказват. Бебетата родени през май, тежат поне с около 200 грама повече от родените през останалите месеци. Някакво влияние на луната или земното притегляне, все още не е ясно. Гарантирано е, че ще се радвате на малко пухкаво бебче.

3. Предпочитат женските гласове

Не се опитваме да включим никакво полово разделение, а да споменем един необясним бебешки феномен. Може би и това е причината всеки да променя в по-нежни тонове гласа си около бебетата. Доказано е, че бебчетата се адаптират по-лесно, когато са заобиколени от жени. В последствие мъжкото присъствие си е истинско приключение и провокира любопитство и желание за опознаване.

4. Спят с отворени очи

Всъщност за тях не е особено важно как го правят, те просто обичат да поспиват. Спането с отворени очи е голям проблем за грижовните родители, които не отделят очи от детето си. Скъпи родите, открийте дали и вашето бебе спи по този начин. Това значително ще намали усилията ви за приспиване. Не е лошо да ги люлеете докато спят, но не е и необходимо. Наслаждавайте се и на малкото спокойствие, което ви се позволява.

5. Могат да вдишват и да преглъщат едновременно

Инстинкт в ранна възраст, който изчезва с времето, но все пак е наличен при бебетата.

6. Удобно забравят всичкия ужас, който са причинили

Бебетата винаги забравят първите три години от живота си. Лекарите наричат това детска амнезия и има няколко теории по въпроса защо се случва. Независимо от теориите, децата доставят разнообразен коктейл от емоции. Усмивката им, в която и да било възраст, кара не само тях, но и нас да забравим за всички нерви в началото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама