6 неща, които готината ви леля иска да знаете


6 неща, които готината ви леля иска да знаете
Снимка: iStock/Guliver

Лелите са много важна част от живота на всяко дете. Но независимо на колко години сте станали, сигурни сме, че имате специално място в сърцето си за жената, която обича като майка, но и прави глупости с вас като на-добра приятелка. Ето какво би искала да знаете.

1. Можете да я попитате за всичко

Тя не е родител и няма да ви накаже или да ви се скара. Не това е нейната роля. Тя е тук, за да бъде онзи човек в живота ви, на когото можете да се облегнете винаги, когато чувствате, че светът се разпада. Всеки път, когато си мислите, че сте напълно сами и нямате никого? Обадете й се.

2. Винаги ще подкрепя мечтите ви

Какво искате да правите с бъдещето си? Какво ви вдъхновява и мотивира? Това са нещата, върху които леля ви иска да помислите. Каквито и да са отговорите ви, тя винаги ще ви пази гърба. Можете да говорите с нея за вашите мечти, надежди, амбиции и да имате спокойствието, че нито ще ви разколебае, нито ще се опита да ви тласне в друга посока.

3. Не е срамно да й поискате пари

Понякога родителите имат финансови трудности или са преуморени в работата и нямат много свободно време. Никоя леля не може да обещае, че винаги ще може да помага, но пък винаги ще направи всичко по силите си.

4. Или пък транспорт

Всички сме били там. Независимо колко късно или далеч се намирате, това е вашият човек, който няма да задава излишни въпроси.

5. Можете да говорите с нея за секс

Сексът все още е неудобна тема за разговор между родители и деца, дори да сте над 20 години. Приятелките ви пък надали имат кой знае колко повече познания от вас. Най-добрият ви вариант остава леля – да ви даде координати на добър гинеколог, да ви посъветва, да ви сподели своя опит.

6. Поне два пъти годишно четете „дълбоки” книги

Независимо дали те карат да се смееш, плачеш или да променяш начина, по който виждаш света, понякога трябва да захвърлите чиклитите и да се обърнете към онези книги, които извеждат на повърхността най-дълбоките ви емоции.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама