7 начина как да увеличите кърмата си

  • 7 начина как да увеличите кърмата си
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 26.07.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Всички сме чували колко е важна кърмата за бебетата и защо е хубаво то да се храни с нея поне през първите 6 месеца. За съжаление, някои жени не произвеждат достатъчно количество, но има някои съвети, които могат да ви помогнат да увеличите кърмата си.

1. Кърмете често

Ще го чувате постоянно, но е истина: Колкото повече кърмите, толкова повече мляко ще произвежда тялото ви. 

2. Изстисквайте се след кърмене

Веднага след като като бебето ви се е нахранило достатъчно, се опитайте да се изстискате с помпа. Това ще ви помогне да премахнете останалото мляко, за да може да произведете още. Може да замразите остатъците, за да имате за по-дълго време.

3. Или се стискайте ръчно

Превърнете го в навик - всеки път, когато отидете в банята, може ръчно да се изстисквате. Дори тази малка допълнителна стимулация може да ви помогне за производството на кърма.

4. Бъдете добре хидратирана

Всеки знае, че трябва да пие достатъчно вода, за да бъде здрав и да се чувства добре, но това е още по-важно за кърмачките. Пълнете си бутилка от 1 литър, за да сте сигурна, че на ден ще изпитвате минимум 2-2,5 литра. И вие, и бебето ви ще сте благодарни за това.

5. Яжте стабилно

Не е също като ходенето на фитнес, но кърменето гори калории, заради което професионалистите препоръчват да приемате допълнителни 300-500 калории на ден. Това не означава да ядете мазни банички и вафли, а силна и качествена храна, от която има нужда вашето бебе.

6. Естествено стимулиране

Знаете ли, че производството на кърма се стимулира от нашето бебе. Затова може да гледате негова снимка или да вдишвате аромата от одеялцето му.

7. Яжте копър

Много храни са смятани за galactagogues (вещества, които увеличават производството на кърма), но няма много изследвания, които да подкрепят тези твърдения. Копърът е доказано, че наистина увеличава кърмата, затова се опитайте да го хапвате по често или пък си правете чай от него. Той се съдържа и в специалните чайове за кърмачки, които се продават в аптеките.

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.