Ето какви арт работилнички ви очакват на Sofia Fun Fest


Ето какви  арт работилнички ви очакват на Sofia Fun Fest
Снимка: ПР

Най-вълнуващият детски фестивал у нас Sofia Fun Fest се завръща за трета поредна година с още по-интригуващa програма за малки и големи.

Домакините от Sofia Ring Mall ще приютят работилнички от различни форми на изобразителното и приложно изкуство в откритото пространство пред амфитеатралната сцена и ще разгърнат възможности за различни спортни занимания на затворения за целта VIP паркинг. В рамките на двата фестивални дни – 23 и 24 септември, 2017 г., досущ като предходните издания, всяко дете ще може безплатно да се запознае с различни видове спортни дейности, форми на изобразителното, приложното, вокалното, танцовото и театралното изкуство.

Представяме ви арт работилничките, които ще са отворени за посещение на Sofia Fun Fest 2017, както и разнообразните им дейности.

Арт клуб "Рояна"

В кътчето на Арт клуб Рояна децата ще могат да си нарисуват сами еко торбичка от памук с цветни спрейове за текстил или пък да оцветяват керамични пеперуди с акрилни бои и брокати.

Клуб "Роботика"

На Sofia Fun Fest 2017 децата ще могат да се докоснат до света на роботика с @Роботика за ученици - ROBOTIKA.bg. Ще програмират роботи за сумо битки и ще тестват своите стратегии срещу други отбори.

Подходящо е за деца от 7 до 13 г. и НЕ е необходима предварителна подготовка.

Клуб Мариолетка

Клуб Marioletka ще организира весела работилница за направа на сапуни. Елате и си изберете форма, цвят и аромат и забъркайте вълшебната смес за вашите сапуни

Арт-къща "Куклите"

Принцеси, пирати, нинджи...

Изработка на кукли - принцеси, пирати, нинджи. Уникални пластики, изработени по оригинален метод, запазена марка на Арт-Къща "Куклите".

Приказни герои

Изработка на кукли - приказни герои. Елза и Ана, Малкия принц, Пепеляшка и др. Уникално приложно творчество с Арт- Къща "Куклите" .

Център по забавна математика

Математически игри и главоблъсканици

Тримерни главоблъсканици, двумерни пъзели, невъзможни задачки, хитри гатанки и какво ли още не. На щанда на Центъра за забавна математика ще има за всекиго по нещо!

Децата ще могат да премерят математически сили със себе си, със своите приятели и родители!

Заповядайте да поиграете и да се запознаете с нашите забавни математици!

Географ БГ

Мисията на Географ БГ е да популяризира науката сред децата и младежите в България чрез висококачествено уеб съдържание и креативни работилници, в които децата могат да се забавляват, докато правят страхотни открития. Целта е децата ентусиазирано да научават интересни факти и да виждат смисъла в знанието. Географ БГ е победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация „Промяната” (част от мрежата на Reach for Change).

Работилничка за приложни изкуства

Тази година на Sofia Fun Fest Работилничка за приложни изкуства е подготвила нещо специално за Вас! Любимото Ви Ателие по керамика в съчетание със стъклопис. Докоснете се до древните занаяти под напътствията на професионални художници и специализирани материали.

Woodventures

Woodventures е работилница за проекти от дърво, в която всеки участник може сам да избере, изреже, сглоби и декорира модели, предварително проектирани на 3D софтуер. Заниманията са предназначени за деца над 7г. възраст. В тях те развиват умения да създават сами любими играчки и герои, работейки с машини в творческа и напълно безопасна среда. Учат се на дисциплина , търпение и прецизност в работата.

Основните инструменти, с които децата работят, са машинки за фино изрязване, напълно обезопасени засамостоятелна работа. Малък двуизмерен или триизмерен проект,който може да бъде завършен за 30-40минути.

Наразположение на децата са над 10 модела: животни, динозаври, птици, цветя и други.

Записване: В дните на фестивала децата могат да се включат с предварително записване на място за конкретен час и в зависимост от броя свободни места.

Образователен център "Технократи"

Образователен център Технократи е инициатива, която има за цел да използва естественото състояние на детския ум, а именно – креативност, любопитство и въображение.

Работят с деца между 7 и 14-годишна възраст. Програмата им включва различни теми – наука, технологии и изкуства с фокус върху работа в екип и процеса на себеопознаване. Програмата е динамична и включва нови методи и подход. STEAM (science/наука; technology/технологии; engineering/инженерство; art/изкуство; math/математика) системата е засегната в нашата образователна стратегия. Те подкрепят децата и предизвикват в тях различни герои в тях (бунтаря; алхимика; откривателя).

Основните теми, които ще представят на феста са, Роботика (Robotics) и Зелена Енергия (Renewable Energy).

Последвайте страницата на Sofia Fun Fest във Facebook.

Всички подробности за събитието ще намерите ТУК!

Разгледайте и официалния сайт на Sofia Fun Fest: sofiafunfest.bg.

Нашите колеги от Actualno.com са официалният медиен партньор на събитието!

Елате да се забавляваме заедно : )

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама