Уроците, които научаваш, когато си отгледан от силна майка


Уроците, които научаваш, когато си отгледан от силна майка
Снимка: iStock/Guliver

Родителите влияят на животите ни по много повече начини, отколкото предполагаме. Не само си приличаме визуално, но също така имаме сходни предпочитания за храни, дразнещи навици или просто звучим като тях. Но най-важният принос за нашия живот е, че ни ръководят през това пътешествие, наречено живот. Те са ни направили възрастите, които сме сега.

Нашите майки, по-конкретно, правят много повече, отколкото. Те са силата, която ни помага, когато се изправяме пред трудности в живота. Ето част от неща, на които се научавате, когато сте отгледани от силна майка.

Постоянство

Научавате се, че дори нещата да не вървят добре точно сега, това няма да продължи вечно. Ще се научите да продължавате напред, дори да чувствате, че ви е прекалено трудно. Ще разберете, че да имате вяра в себе си и търпение е единственият начин наистина да растете.

Че е трудно да бъдеш жена

Жените получават нещата по трудния начин. Ако сте момче, това ще ви научи да уважавате жените. Ако сте момиче, ще разберете, че ще има много пъти, когато няма да бъдете приемани насериозно, дори когато говорите задълбочено. Но това не трябва да ви спира да заставате зад нещата, в които вярвате.

Самостоятелност

Независимо какъв натиск получавате от обществото, нямате нужда от никого, за да бъдете щастлива. Може да водите пълноценен живот, дори ако сте сами. Като жена, ще научите, че може да изкарвате препитанието си, да отглеждате деца и да вършите всичките си задължения напълно сама. Като мъж, ще научите, че нямате нужда от жена, за да се установите. Но в същото време ще разберете, че ако имате жена в живота си, не трябва да я приемате за даденост, дори тя да не ви моли за помощ.

Да продължавате

Ще се научите да не съжалявате за нещата, които не са се случили или не са станали, както сте очаквали. Вместо това, ще се наслаждавате на нещата, които са ви превърнали в човека, който сте сега. Ще приемате грешките и провалите си гордо.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама