Ако бебетата можеха да говорят


Ако бебетата можеха да говорят
Снимка: iStock/Guliver

На 16 май излиза от печат "Ако бебетата можеха да говорят", още една новаторска, практически ориентирана книга от авторката на "Малкото училище – голямото начало" и "Думи, за да се родиш".

"Ако бебетата можеха да говорят" е книга за огромното терапевтично и превантивно значение на психоанализата в най-ранна възраст, предназначена както за специалиста, така и за всеки любознателен читател. И разбира се, за бъдещите майки.

Мириам Сежер има дългогодишен опит в прилагането на различни психоаналитични техники и подходи за облекчаване на условията, при които възниква и еволюира уникалната връзка родител-дете. Сега авторката ни убеждава, че ако дадено бебе, проявяващо болестни симптоми, е било родено в анонимност, ако е било изоставено и осиновено, ако е родено чрез оплождане ин витро, ако майката е преживяла тежки моменти, най-подходящият начин да му се помогне, както и да се избегнат по-късните неврози и всякакви отклонения от нормата, е да му се говори, да му се обясни откъде произхожда, какво се е случило с него и защо.

Мириам Сежер е известен детски психиатър и психоаналитик, последовател на Франсоаз Долто, преподавател по "Психика и перинаталност" и президент на организацията "Каузата на бебетата". Разработва своя концепция и експериментална школа, а след 1993 г. участва периодично в множество конференции и колоквиуми във Франция и чужбина. Повече от десетилетие работи в майчинското отделение на болница край Париж, отзовавайки се всеки път, когато новородените или техните майки преживяват някакво страдание. Бестселърът й "Думи, за да се родиш" демонстрира и популяризира т. нар. "лечение чрез говорене" – един хуманен метод за преодоляване на следродилна депресия и проблеми, свързани с развитието на бебетата.

Представянето на книгата е отворено за широката публика и ще се състои на 20 май от 18:00 ч. в аудитория 65 на СУ "Св. Климент Охридски" (Ректорат) в рамките на традиционния форум Дни на Франсоаз Долто в България. Можете да се присъедините към събитието тук.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама