"БАБА": Новият сборник, в който 16 българи разказват невероятни истории за своите баби


"БАБА": Новият сборник, в който 16 българи разказват невероятни истории за своите баби
Снимка: ПР

Най-любимите спомени от детството са тези, които ухаят на топла баница, безкрайни игри и топли прегръдки, които решават всички проблеми. Спомени, които повечето от нас свързват с един от най-милите образи в семейството, а именно бабата. 

В днешното интервю поканихме съставителя на сборника "Баба" Кремена Димитрова, която ни разказа от къде идва вдъхновението за създаването на този сборник, който изрисува образите на бабите, истинските и въображаемите, които са нашите вдъхновителки, учителки, лечителки и много други. 

Бабата в нашата балканска и патриархална култура е институция. Тя е стожер, на който се крепи оцеляването на семейството и рода, но не само през безценната помощ, която тя безкористно дава за отглеждането на внуците, но и чрез моралните уроци към поколенията. 

"Чрез разказите на авторите в този сборник ще разберете и колко много различни баби живеят в спомените и въображението ни. Бабите, които ще откриете тук, не са само онези, които готвят най-добре...", сподели Кремена Димитрова. 

А какво всъщност е посланието зад този сборник и защо той е толкова специален - вижте в интервюто: 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама