Благотворителен онлайн търг за уникални яйца


Благотворителен онлайн търг за уникални яйца

Стартира благотворителен търг за деца диабетици, организиран от City Center Sofia. Този път аукционът ще се проведе онлайн на сайта на търговския център.

Всички желаещи могат да закупят великденски яйца-уникати, които в момента красят фоайето на мола. Дванадесетте яйца са високи един метър и са украсени от студенти от Национална Художествена Академия със специалност "Текстил - изкуство и дизайн“, вдъхновени от произведенията на Фаберже, Чайковски и даже песента на У илям Фарел "Happy“.

Събраните средствата от търга ще бъдат дарени на Националното сдружение за инсулинови помпи.


Терапията с инсулиновите помпи е най-подходяща и щадяща за лечение на най-малките, диагностицирани с диабет. Чрез този метод може да се предотвратят животозастрашаващи кризи. Това е и най-добрата превенция на тежки усложнения в по-късна възраст. Към момента България е единствената държава в Европа, която не подпомага тези пациентите. Една инсулинова помпа струва средно 7 500 лв., а месечно са нужни поне още 300 лв. за консумативи.

Онлайн търгът ще продължи до 30 април и в него могат да се включат както частни лица, така и фирми, които искат да помогнат. Това, което трябва да направят участниците в аукциона е да влязат на сайта на мола, да изберат яйцето, което харесват най-много и да предложат сума за него. Средствата ще се превеждат по банковата сметка на Сдружението за инсулинови помпи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама