Болни от коронавирус празнуваха златна сватба в болницата (СНИМКИ)


Болни от коронавирус празнуваха златна сватба в болницата (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

Едва ли 71-годишната Сандра и 73-годишният Джанкарло са си представяли, че ще посрещнат 50-годишнината от първия си обет сред медици с респиратори вместо сред роднини и приятели. Болните от коронавирус съпрузи отпразнували своята златна сватба в интензивното отделение на болницата във Фермо, област Марке, Италия.

Затрогващата история обиколи световните медии и вдъхнови хиляди.

Възрастните италианци се заразили с коронавирус почти едновременно и били приети с тежки симптоми в болницата на Фермо, разказва "24 часа".

Наложило се и двамата да дишат с помощта на апарати.

"Сандра плачеше от време на време. Не за себе си, тревожеше се за съпруга си. Веднъж ми каза колко много се обичат след толкова години. Така разбрах, че имат златна сватба, която заради болестта няма как да отпразнуват", разказа сестра Роберта Ферети.

Именно тя е организаторът на необикновеното събитие в отделението за най-тежките случаи на COVID-19: "Реших, че непременно трябва да имат свое парти за 50-годишнината от сватбата си".

"Партито" било наистина разтърсващо. Съпрузите лежали един до друг, но дори не можели да се погледнат заради кислородните маски и тръбите. Около тях бил целият екип на интензивното в защитни облекла. За снимките всички направили сърца с ръцете си.

"Върху две парчета торта сложихме свещи с цифрите 5 и 0. Нямаше как да ги запалим заради кислорода. Пуснахме Сватбения марш, а те си хванаха ръцете с малкото сили, които имаха", обясни Ферети, която е направила снимките. Тържеството продължило 10-ина минути.

 

"Беше невероятно. Тези няколко минути ни възнаградиха за всичките трудности от последните дни. Усетихме колко много се обичат и повечето от нас се разплакаха", допълни сестрата.

"Винаги насърчавам служителите си да виждат личностите в пациентите и да използват техните истории като средство да се помогне за лечението им. Понякога се случват чудеса, както в този случай", каза шефката на интензивното отделение Луизиана Кола.

Децата на двойката Джанлука и Андреа получили снимки от празненството и благодарили на медиците за невероятния подарък.

Според медии в Италия Сандра и Джанкарло вече са извън реанимацията и всички се надяват скоро да бъдат изписани заедно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама