Британките се мислят за 5 г. по-млади, отколкото са


Британките се мислят за 5 г. по-млади, отколкото са
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Изследване, поръчано от козметична фирма, установи, че британските жени си мислят, че изглеждат с 5 години по-млади от действителната им възраст. Информацията съобщава БТА, позовавайки се на информация на Daily Mail.

Повечето поданички на Нейно Величество не допускали, че изглеждат възрастни, докато не навършат 46 години. Те били уверени във външността си и на 50 и дори след това.

Проучването, поръчано от козметичната филма Lancome, обхванало 2000 пълнолетни британки. 10% от запитаните имали самочувствието, че изглеждат с десетилетие по-млади, отколкото са всъщност. Същият процент британки обаче започвал да се тревожи от остаряването още докато са между 20- и 30- годишни. Четиридесет на сто доверили, че започвали да си мислят за застаряващата си външност между 30-те и 40-те години на своя живот.

Проучването стигнало до изненадващия резултат, чепо-възрастните британки били по-доволни от външния си вид на стари години, отколкото на младини. Запитаните посочили и разковничето към вечната младост - щастлив брак, добра козметика, добри гени, хранителен режим с много плодове и редовни посещения при фризьора.

Половината от участничките в проучването харчели по 60 британски лири годишно, за да изглеждат по млади, а 3 на сто - между 150 и 250 паунда за същата цел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама