Ценни уроци от една модерна майка


Ценни уроци от една модерна майка
Снимка: iStock/Guliver

С безкраен списък със задължения и задачки 24/7 как една модерна майка може отново да бъде себе си? Това е въпросът, който Лис Стерн изследва в книгата си "Motherhood Is a B#tch!: 10 Steps to Regaining Your Sanity, Sexiness, and Inner Diva".

С доза хумор тя ни съветва да изоставим мита за перфектната майка и да вярваме повече на себе си. Ето няколко ценни урока от нея за майчинството. 

1. Не може да се справите сами и не трябва

Не се притеснявайте да поискате помощ. Ако не може да си позволите да наемете бавачка, тогава помолете близките и/или съседка да ви удари едно рамо за грижите за детето ви. Спрете да вярвате, че сте задължени да бъдете супер майка, която може да се справя с всичко сама. Мъченичеството не е добро за никого. 

2. Бабите и дядовците са ключът към запазването на доброто ви психическо здраве

Те искат да разглезят вашите деца - позволете им. "Ако желаят да им дадат сладолед за обяд, аз съм съгласна. Да гледат телевизия до късно? Нямам нищо против. Нека вашите деца да мислят, че баба и дядо са много по-забавни от вас, така ще искат често да ги гледат, което означава повече свободно време за вас".

3. Просто да се опитвате да правите по-добри избори е достатъчна причина да празнувате

Много е лесно да намерите милиони причини да се подценявате, но спрете да се омаловажавате. Вие правите положителни стъпки и правилни избори - това е достатъчна причина да държите главата си високо изправена. 

4. Детската храна е детска храна и не трябва да я ядете

Вашата роля на майка не включва да ядете остатъците от храната на детето си. Вие не сте кофа за боклук, а достойна жена, която заслужава да получи цяла порция.

5. Не се обличайте в безформени дрехи с петна

Имайте уважение към себе си и външния си вид. Може да сте качили няколко килограма, но това не означава да се обличате само с широки дрехи, с които да се опитвате да се прикриете. Намерете модели, които отиват на фигурата ви. Също така дрехите с петна са за боклука. 

6. Малко манипулация не е навредила на никого

"Моята тактика е много по-различна. Кралица съм на обратната психология ("Не, Джак, не трябва да учиш за теста по математика. Може просто да се провалиш.") и на страшните истории ("Когато мама беше малко момиче, имах приятелка, която не си миеше забитите и всичките паднаха."). Малко е подло? Може би. Ефективно? 100%"

7. Сутрешният секс може да спаси брака ви

Според WebMD, 50% от двойките пропускат да правят секс, защото са прекалено уморени. Може би трябва да пробвате да го правите в сутрешните часове или когато децата са на тренировка. Ако е важно за вас (и трябва да бъде), го вместете в сутрешния си график.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама