Чиста храна директно от производителя


Чиста храна директно от производителя
Снимка: iStock/Guliver

Историята на farmhopping започва с ферма Перун, намираща се в полите на Пирин планина. По време на едно пътешествие из българските планини един от основателите - Мишо, се натъква на чаровната малка ферма. Собственикът й, Тодор, развъжда и отглежда местни застрашени породи животни, като е особено отдаден на каракачанските овце. Оцеляването на фермата обаче е застрашено.

Тогава Мишо прави това, което му хрумва, за да помогне – предлага на Тодор всеки месец да му дава пари за отглеждането на две от овцете в стадото. В желанието си да намери по-устойчиво решение на проблемите на фермата, той се свързва с Роси, която през това време завършва своето образование в Лондон и се подготвя за кариера в сферата на инвестиционното банкиране. Роси мигновено се съгласява и решението й слага края на плановете за корпоративната й кариера. Към екипа се присъединяват и Орлин и Алекс, които вече имат солиден бизнес опит, и разполагат с техническите познания, необходими за създаването на платформата farmhopping.com. Екипът е допълнен от Руслан, който помага в доразвиването на идеята със своя творчески талант.

Компанията е създадена през 2012 година и първоначалната идея за подкрепа на малките семейни производители се развива и разраства. Сега farmhopping е онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама