Деян Донков плете в помощ на бездомници


Деян Донков плете в помощ на бездомници

Градинката на Кристал придоби нов облик на 27 септември. За първи път тя стана средище на мъже, които плетат. Мъже от различни възрасти се включиха в благотворителна инициатива, част от кампанията "Изплети топлина” в подкрепа на хората без дом.

За да помогнат на хората без дом ученици от гимназия за приложни изкуства "Св. Лука", случайни минувачи и мъже с добри сърца положиха усилия да се научат да плетат, за да стоплят някой човек без дом и своята душа. Сред тях бе и небезизвестният актьор Деян Донков. Той, както и всички останали доброволци, положиха усилия и старание и въпреки студеното време плетоха топли шапки, шалове и ръкавици.

Всички те заявиха своята гражданска позиция като показаха, съпричастност към трудностите на бездомните в България. Модерно е да можеш повече - под този надслов мина плетенето за мъже като именно те показаха, че проява на мъжество и сила е да бъдеш ангажиран към една група от хора, която има нужда от помощ. Няма мъжка и женска работа - има желание, мотивация да направиш добро. Всички мъже бяха подпомогнати от дами, които услужливо им показаха как се плете. Ентусиазмът им бе завиден и всички те ще продължат доброто дело и във вкъщи.

Започнете и вие!

Благотворителна кампания изплети топлина е кампания без бюджет. Всеки, които иска да подкрепи инициативата, може да го направи като изплете топъл шал, шапка или ръкавици.

Кампанията се провежда за трета поредна година – повече за нея можете да научите на: facebook.com/izpletitoplina и www.izpletitoplina.blogspot.com.

С Ваша помощ вярваме, че има начин!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама