Детски панаир за 1 юни


Детски панаир за 1 юни
Снимка: Thinkstock/Guliver

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1-ви юни в градинката пред Народния театър „Иван Вазов”.

Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието Цирк на науката. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама