Детски приключенски фестивал AdventureKids


Детски приключенски фестивал AdventureKids

Как спортът може да бъде по-вълнуващ, благодарение на науката? Какво не знаем за екстремните спортове и как те вдъхновяват децата за нови знания и умения? Отговорите на тези въпроси ще потърси Музейко по време на Детския приключенски фестивал AdventureKids, който ще се проведе в детския научен център на 7, 8 и 9 октомври. Организатори са Музейко и Международният фестивал на планинарския филм “Банско Филм Фест”.

Музейко и БанскоФилмФест представят специална програма за първия AdventureKids Festival`2016. Тя ще включва филми, посветени на пътешествията и екстремните занимания, демонстрации и ателиета с истински български изследователи и специалисти в тези области. Програмата на фестивала ще даде възможност на всяко дете да се запознае отблизо с различни екстремни спортове, сред които каяк, сърф, сноуборд, катерене, гмуркане и пещерно дело, откривайки любопитни факти от историята и развитието им във времето. Музейко е подготвил кратки научни демонстрации, които представят ролята на науката в пътешествията и екстремните спортове - метеорология и сателитите в ориентацията и навигацията, нанотехнологии в новите облекла за време сред природата, химията и инженерните науки в развитието на екипировката. Освен активности за деца, техните родители ще могат да вземат участие в дискусиите по темите на тридневния фестивал, както и да станат част от работилница по Първа помощ за деца.

Специалистите допълват, че екстремните спортове и пътешествията имат позитивно действие и върху деца с отклонения в поведението, както и върху различни рискови социални групи. Събитието ще представи не само позитивната страна на тези занимания в живота на тийнейджърите, но и ще запознае посетителите с връзката между спортовете и науката, вдъхнала им нов живот.

Билетите за богатата програма на фестивала важат след закупуване на билет за вход в Детски научен център Музейко. Достъпни са за продажба от днес на касите на Музейко и on-line на muzeiko.bg на преференциална цена от 3 лв. за ателие или за ежедневната блок филмова програма. В дните на фестивала билетите ще бъдат на цена от 4 лв. 1 билет важи за 1 ателие или 1 филмов блок. Ателиета са с капацитет 20 деца и ще се провеждат 4 пъти дневно на 8 и 9 октомври. Филмите също са с ограничен капацитет от 100 зрители (деца и родители). И ателиетата, и филмите ще са различни във всеки от дните с изключение на ателието по катерене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама