Ето как ще се подобри живота ви, ако си вземете куче


Ето как ще се подобри живота ви, ако си вземете куче
Снимка: iStock/Guliver

Има много положителни причини да си вземете четириног приятел, сред които верен другар и много забавления. Изследователи са открили, че има още едно превъзходно предимство на това да сте собственик на куче. Според шведско проучване, кучето наистина ще ви помогне да живеете по-дълго.

Учените са изследвали повече от 3,4 милиона души за период от 12 години и са прегледали здравното им състояние, както и това дали хората притежават кучета. Това, което става ясно от изследването е, че хората, които притежават кучета, имат по-нисък риск от сърдечносъдови заболявания, отколкото тези, които нямат, както и по-малък риск от смърт, причинена от други фактори.

Това се оказва вярно, дори след като изследователите са взели предвид и други фактори, свързани със здравето, като тютюнопушенето и индекса на телесна маса.

Причините, поради които притежанието на куче има такава ползва върху здравето, не са съвсем ясни, но изследователите предполагат, че това може да има нещо общо с това как кучетата предоставят социална подкрепа и мотивация на хората да останат физически активни. Природните микроби на кучето също могат да повишат имунната система на собственика си.

Ето защо, ако отдавна се каните да се отбиете до близкия зоомагазин или приют за домашни любимци, за да изберете новия си четириног приятел, сега е идеалният момент да го направите!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама