Госпожо, ако имате излишно дете, аз бих го взела


Госпожо, ако имате излишно дете, аз бих го взела

"Госпожо, ако имате излишно дете, аз бих го взела", написа читателка в коментар, отправен към майката, която вчера изостави 9-месечното си дете в Пловдив.

Грях, глупост или неадекватност, какви могат да бъдат причините да изоставиш едно здраво и хубаво дете, което още няма и годинка? Колко майки се молят да имат дечица, а не успяват. Колко майки се молят дечицата им, които ще се появят на бял свят, да са здрави, а по някаква причина молбите им не остават чути.

Грях е, защото човек е отговорен за собствените си действия, а когато тези действия засягат живота на детенце, което още не може да ходи без някой да го държи за ръчичка, никой на този свят не може да си позволи да пусне тази ръчичка и да я остави на произвола на съдбата. Грях е, защото милиони майки по света искат, но не могат да имат деца и биха дали живота си, за да създадат живот. Грях е, защото има семейства, които чакат да осиновят с месеци, дори години, а държавата, документите и процедурите бавят мечтата им да станат родители.

Глупост е, защото всяко дете е най-голямото щастие, което човек може да изпита, с което може да се гордее и за което може да мечтае. Когато един ден човек се обърне назад и види какво е направил с живота си, едиственото, което има значение е човекът, който си създал. И няма такова нещо като "нежелано" или "инцидентно", във времето, в което живеем вече няма място за оправдания, начини - колкото искаш!

НЯМА ИЗЛИШНИ ДЕЦА, а само родители, които не ги заслужават. За това, моля ви от сърце, мислете, преди да дейставте, поемайте отговорност за действията си и не мислете, че вие сте центъра, около който се върти света. Има и други по-важни неща, а често пъти в живота на възрастните, трябва да жертваш себе си, заради друг. Дори да не си го желал, вината не е негова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама