И тази година събираме Капачки за бъдеще


И тази година събираме Капачки за бъдеще
Снимка: Facebook

Малко хора знаят, че 1 от всеки 10 бебенца се ражда недоносено. Още по-малко хора знаят, че 1 от всеки 3 бебенца, което е било в кувьоз, получава увреждане на зрението. И почти никой не знае, че състоянието на кувьозите в малките общински болници е трагично. Или са стари и амортизирани, или просто липсват. Време е това да се промени.

И вие заедно с всички хора, които събират "Капачки за бъдеще", сте хората които реално го променят. Тазгодишното събитие ще се проведе на 13 април, събота, от 09:00 до 15:00 часа на малкия паркинг пред Национален стадион "Васил Левски".

Може да събирате пластмасови капачки от всякакви контейнери. Всички капачки могат да се слагат в чували, пластмасови шишета от минерална вода, прах за пране и други.

Контейнери от фармацевтичната промишленост няма да се приемат.

Внимавайте да не попаднат метални елементи. Попадането на такъв в машината струва хиляди лева ремонт.

Осигурен е транспорт, който да откара събраните капачки до пункта за рециклиране.

Припомняме, че само за първите 11 месеца на кампанията бяха събрани и рециклирани близо 70 000 кг пластмаса, а с парите бяха закупени 6 кувьоза. Четири вече бяха дарени от организаторите на благотворителното събитие в Червен бряг, Чирпан, Ботевград и Нова Загора. В следващите дни ще бъдат дарени в Троян и Кнежа.

Колкото повече капачки съберем - толкова повече кувьози ще осигурим на нуждаещите се болници! И колкото повече ставаме - толкова по-бързо ще събираме средства за така нужните кувьози!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама