И тази година "За Нашите Деца" организира коледна благотворителна кампания


И тази година "За Нашите Деца" организира коледна благотворителна кампания
Снимка: За Нашите Деца

За 11-а поредна година фондация "За Нашите Деца" организира своята коледна кампания под надслов "Тази Коледа чудесата правите Вие!". Традиционната инициатива на организацията ще обедини отново социално ангажирани бизнеси, техните екипи и клиенти, училища, възрастни и деца, водени от съпричастността им към най-уязвимите деца и техните семейства.

Основната цел, която си поставят организаторите, е да вдъхновят и ангажират хората около мисията всяко дете да живее и да се развива в сигурна семейна среда.

Тазгодишното издание на "Тази Коледа чудесата правите Вие!" включва различни предизвикателства, чрез които всеки един може да бъде част от каузата на фондацията. За целите на инициативата е изработен информационен сайт, където са поместени идеи за дейности и събития, сред които коледен следобед на талантите, търг на ненужни вещи, кино в офиса и др. Сплотяването на екипите на различни компании около идеите и каузата ще помогне повече деца да бъдат подпомогнати от специалистите на фондация "За Нашите Деца".

За пръв път тази година Коледа ще обедини и социално отговорни бизнеси, които заедно със своите клиенти, ще подкрепят усилията на фондацията да предоставя безвъзмездно на деца и родители достъп до психолог, рехабилитатор, логопед, музикотерапевт и редица други специалисти в областта на ранното детско развитие. Всеки участник в кампанията – заведение или магазин – ще дари част от своята печалба през декември, като отчислява сума от избран продукт.

Вдъхновяващата визия на кампанията е дело на българската художничка Нанда Ментешева, която отново застава зад каузата на фондация "За Нашите Деца" с творчеството си. Нейно дело са и тазгодишната селекция от три специални коледни картички, които могат да бъдат закупени в подкрепа на организацията.

В рамките на изминалите две години кампанията успя да набере над 120 хиляди лева в подкрепа на цялостната дейност на фондация "За Нашите Деца" в гр. София и гр. Пловдив, а именно грижа за деца останали без родителски грижи, деца с трудности в развитието и семейства в нужда. Само за миналата година благодарение на ангажираността на всички свои дарители и съмишленици организацията подкрепи над 2 400 деца и семейства и реализира близо 10 000 дейности, включващи рехабилитации, ранна детска интервенция, логопедична работа, психологическа подкрепа, информиране и консултиране и др.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама