Интересни занимания с детето, докато сме вкъщи


Интересни занимания с детето, докато сме вкъщи
Снимка: iStock

Твърде често сме свикнали да се протягаме за дистанционното като най-лесен и удобен избор за прекарване на времето у дома с детето.

Всъщност мониторите изсмукват въображението, енергията и детското от нашите деца. Не си струва, заради няколкото часа спокойствие, които ние, възрастните, получаваме в замяна. 

В действителност има ужасно много интересни и забавни неща, което можем да правим с децата, докато сме вкъщи.

Да прочетем книга

Повечето деца обожават да им четат приказки. Дори да нямате достатъчно книжки вкъщи, разходете се до кварталната библиотека и изберете няколко.

Да си направим крепост

Използвайте одеяло или голям кашон, направете си крепост и се запасете с най-нужното по време на битки с врага.

Да си направим куклен театър

С помощта на плюшени играчки животни и измайсторени от вас герои (например, жираф от чорап) и някой чаршаф или старо перде можете да разиграете любима история.

Да си направим пикник на закрито или чаено парти

Постелете шарено одеяло на пода и сервирайте обяда или си направете плодов чай и подредете заедно чашките, чинийките, лъжичките заедно с чаени бисквити ли сладкиш.

Да свършим нещо полезно

Да помагаш на мама с домакинските задължения може да се окаже доста забавно. Освен това децата се учат, че трябва да участват в семейните задължения и че има неща, които не са много приятни за вършене.

Да танцуваме

Пуснете весела музика и танцувайте заедно. Дори само 10 минути танци действат изключително добре за разтоварване от стреса.

 Да поиграем боулинг

Дори не ви е нужен комплект за боулинг. Наредете 5-6 ролки от тоалетна хартия, навийте 2 чифта чорапи на топка и готово. 

Да поканим гости

Това винаги е добра идея. децата обичат да канят гостенчета вкъщи, а така и майките имат възможност да се видят и да побъбрят с приятелка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама