Излезе първата детска книжка на Иво Сиромахов


Излезе първата детска книжка на Иво Сиромахов

Неуморният Иво Сиромахов знае добре как да задържи интереса на читателите си, но доскоро имаше една територия, която не беше превзел – книгите за деца. Ето че популярният сценарист и писател показа, че за него няма неудобен жанр, защото в книжарниците вече е сборникът му "Малки приказки" с 21 весели истории за деца.

2016 година се оказва особено плодотворна за Сиромахов. След като за празника на влюбените излезе сборникът "Любовни истории“, а през април – "Шекспир 3D“, известният телевизионен сценарист и водещ изненада всички с идеята си да публикува приказки за деца. Още през април, по време на кампанията за окуражаване на детското четене на "Сиела“ "Аз игрА-Я“, Иво Сиромахов прие да се включи в детските четения… със свои авторски приказки! Още в този момент реакциите на най-обективната публика, децата, бяха еднозначни. Те са забавляваха с прочита на историите и затрупаха автора с въпроси дали и кога ще могат да прочетат цялата книжка. Половин година по-късно първата детска книга на Сиромахов е вече факт. "Малки приказки“ съдържа двайсет и една истории, илюстрирани красиво от Милослава Найденова.

В книжката се разхождат най-различни същества: мечето Рони, русалка и делфин, пеперуда, един цар облак, една кралица на красотата, цели две кифли и много други. Техните истории се ширят от морските дълбини през горите и градовете, та чак до… сватбения букет на Кейт Мидълтън! Иво Сиромахов пише за децата на техния език; алегориите му са лесно разпознаваеми от малките читатели и будят любопитството им към важни житейски въпроси като приятелството, страховете, самочувствието, самотата, добротата и надеждата. В духа на традиционните приказки тези на Сиромахов посяват своята мъдрост у най-малките с новаторски подход – необикновени места и още по-необичайни герои – такива, в които децата се разпознават.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама