Якета за бездомни по дърветата в София


Якета за бездомни по дърветата в София

Благотворителна инициатива стопли столичани тази сутрин – буквално и преносно. От движението HiddenCashSofiа оставиха зимни якета, предназначени за бездомни и бедни хора, по дърветата на бул. "Витоша“.

Акцията се нарича "Не съм изгубен“, а организаторите обясняват повече за нея във Facebook страницата си:

"Тази сутрин решихме да станем по-рано от обичайното и да събудим столичния бул. "Витоша", като му помогнем в борбата със зимния студ. С акцията "Не съм изгубен!" искаме да напомним, че в моментите, в които ние сме на топло вкъщи, за някои хора "вкъщи" са софийските улици, а както знаем, там отопление липсва. Вероятно в гардероба на всеки от вас има поне по едно топло яке, шапка или шал, а някъде там има човек, който искрено би им се зарадвал. Можем ли да се обединим и заедно да помогнем на хората в беда? Ние от HiddenCash Sofia вярваме, че на Коледа стават чудеса, а още повече вярваме, че и ние самите можем да бъдем такива!“

Какво е Hidden Cash? Движение, популярно по света, а от няколко месеца и в България. Идеята му е проста: На месечна база членовете крият няколко плика с пари и персонализирани бележки из улиците на София. На страницата им във Facebook споделят как да намериш плика. Когато се снимаш с наградата и качиш снимката на страницата им, от инициативата даряват аналогична на спечелената сума на социална кауза по избор на победителя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама