Жени от непознати светове: Автомат вместо семейство


Жени от непознати светове: Автомат вместо семейство

Светът разказва най-различни истории за еманципацията на жените. На Запад те започват с обуването на панталон, докато на Изток – със свалянето на забрадката. Днес ще ви запознаем с едни смели дами, които отдавна са захвърлили традиционното облекло, за да се борят за възвишени идеали.

За онази част от Сирия, в която живеят кюрдите, носенето на хиджаб е норма. Но там има и такива жени, които са се отказали от всички ценности и правила, за да воюват наравно с мъжете. Някои от тях са се включили в редиците на кюрдското опълчение, когато са били едва 5-годишни момиченца, докато други решават да заменят забрадката с автомат „Калашников“ доста по-късно. В крайна сметка, тяхната цел е една – да получат автономност.

Противно на мнението на мнозина, кюрдите не са арабски етнос. Считат се за най-голямата етническа група в света, която няма собствена държава. Единственото, което те искат, е да получат правото си на свобода и собствен език. И се опитват да го постигнат по всички възможни начини, дори с цената на много човешки животи.

В момента една трета от кюрдската армия, наброяваща 45 000 души, е съставена само от жени. Мъжете започват да приемат радушно това необичайно явление и уважават все повече храбростта на своите момичета. А въпросните безстрашни и смели момичета са щастливи, че най-накрая получават признание от обществото, в което дълги години са играли второстепенна роля.

Отдадени на каузата да запазят териториите си от всички ислямистки групировки, те отдавна са забравили категорията „семейство“. Нямат време да мислят за мъже и създаване на поколения, а близките отношения с родителите също не са приемливи. Тези жени трябва да се отърсят от емоциите и да посветят мислите си единствено на бунтовническата цел. В тази връзка, интимните контакти със срещуположния пол също са строго забранени. Там всички са равни – мъжете се учат да готвят, а жените да убиват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама