Животът през очите на дете


Животът през очите на дете

Всички ние виждаме живота през нашите очи, пречупен от проблемите, преживяванията, радостите и неволите ни. Но дали животът за едно дете е това, което виждаме ние?

Катрин е малка госпожица, която е само на 6 години, но отговорите, които ми даде могат да те накарат да се замислиш дали тази възраст не е по-зряла от колкото ние смятаме, че е.

Защо понякога хората са толкова сърдити?
Ами, аз се сърдя само, когато сестра ми взима моите играчки, за да си играе без да ме пита! Аз не й пипам нейните, ако тя не ми позволи. А големите вече не си играят с играчки, тогава няма за какво да се сърдят.. Според мен всички трябва да се усмихват, защото виж какви са хубави усмихнати!

Ти усмихваш ли се често?
Да, нали виждаш! Даже мога да науча сърдитковците да се усмихват като мен, защото е много лесно. Понякога плача, но само ако някой ме ядоса. Май големите не трябва да се ядосват, за да могат да се усмиват по-често. Кака понякога се сърди на едно момче, с което се дрържат за ръка. Май са гаджета! Тя постоянно рисува сърчица по тетрадките.

А ти рисуваш ли сърчица по твоите тетрадки за някой?
Да, за Ивчо! Той е моето гадже и даже ми подари пръстен от един зрънчо. Гледал го е по един филм и после се е сетил да даде и на мен.

Какъв е бил филма?
За любов, как какъв?! 

А, какво е това любов?
Ти не знаеш ли? Ами... любов е когато си харесваш някой и му даваш всичките си играчки, той също ти дава неговите. На другите не давам! Казала съм му и той да не си ги дава, да ги пази само за мен. Един път едно момиче ми взе пастелите и не искаше да ми ги върне и аз плаках. Тогава Ивчо дойде, за да ми даде кърпичка. Май така правят всички гаджета.

Как трябва да изглежда светът според теб?
Трябва да има шоколади по дърветата и хората да могат да си взимат колкото искат. Трябва всички да си разменят играчките и никой да не се сърди на другия, че му е взел неговата. Хората могат да се карат само за това кой има по-голяма усмивка, за други неща – не! Всички деца трябва да са си вкъщи, а родителите им да не ходят на работа, за да си играят всички заедно. Също искам да няма пари, така никой няма да ходи на работа и всички ще имат колкото си поискат от всичко!

Ти какво ще направиш, за да направиш света такъв?
Аз ли? Аз мога да не се сърдя на никой. Мога и дам паричките от касичката ми на мама и тати, така няма да ходят на работа поне пет дни! Ще се усмихвам повече на всички. И ще кажа на другите да правят така като мен! Ти ще им кажеш ли?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама