Как да изберем видео бебефон


Как да изберем видео бебефон
Снимка: iStock

От десетилетия бебефонът е едно от най-ценните помощни средства, които осигуряват психологически комфорт на младите родители. Няма как да сте неотлъчно до детето си, особено докато спи или сте на работа. С помощта на бебефона обаче сте спокойни, че то е винаги в безопасност, като можете да реагирате моментално, ако възникне нежелана ситуация. Чрез него се предава не само висококачествен аудио сигнал, но и кристално ясно изображение. Предлагат се устройства с вграден цифров микрофон, сензор за движение, IR диоди за наблюдение през нощта, и 355 - градусов ъгъл за управление по хоризонтала.

Как видео бебефонът улеснява родителите

На пазара, освен традиционните модели с бебешки блок и родителски приемник, са налични модернизирани варианти на устройствата. Това са модели с wi-fi връзка, с камера, която може да бъде наблюдавана през смартфон, компютър или телевизор, от огромно разстояние. По този начин, ако живеете в къща, Вие може да се намирате на двора и да получавате кристално ясни звук и картина на Вашето iOS, или Android мобилно устройство. Можете, също така, да проведете разговор с детето си или да го наблюдавате, докато спи, дори ако стаята е неосветена.

По какви основни параметри да го изберете

Когато избирате видео бебефони, освен с бюджета, съобразете го с личните си нужди. Ако живеете в малък апартамент например не е необходимо да инвестирате в устройство с много голям обхват. По-разумно би било да се фокусирате върху качеството на картината и аудиото. Ако прецените, че би Ви било полезно, можете да се поинтересувате дали средствата за видео наблюдение на бебета имат вграден термометър. Поддържането на постоянна температура в помещението е от особено значение, особено за новородени. Други основни характеристики, на които да обърнете внимание, при избора на бебефон:

* Качество на видеото/изображението;

* Качество на аудиосигнала;

* Възможност за получаване на известия;

* Работа в автономен режим;

* Обхват и ъгъл на видимост;

* Опция за нощно виждане;

* Вграден микрофон и детектор за движение;

* Мобилност и лесен за използване интерфейс.

Как да свържете видео бебефона с телефон, компютър или телевизор

Монтажът на видеофон за бебета и друг тип детски камери може да се извърши посредством мобилно или стационарно инсталиране. При wi-fi моделите устройството, което приема сигнала, може да бъде телефон, таблет, компютър или лаптоп. В такъв случай връзката между камерата и родителския приемник се осъществява чрез специални безплатни приложения, които се инсталират на самото устройство. През компютър, видео връзката е възможна за следните с Web браузър или специализиран безплатен CMS или VMS софтуер.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама