Как да разберем дали детето ни е кристално, или индиго?


Как да разберем дали детето ни е кристално, или индиго?
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в бързо развиващ се свят и това неминуемо оказва влияние на децата, които се раждат и приспособяват към него. Това е и главната причина дадено поколение да се различава коренно както от предходното, така и от следващото.

За индиговите и кристалните деца започна да се говори още в началото на 21 век. Смята се, че те са се появили на тази земя със специална мисия. Специалистите в областта са на мнение, че освен различен цвят на аурата (индигов или кристално бял), тези хлапета могат да бъдат разпознати и по редица поведенчески белези. Това на свой ред изисква и по-специфичен възпитателен подход към тях. Ето как лесно може да разберете дали вашето дете е кристално, или индиго.

1. Индиговите деца са с изключително буен дух, на моменти дори агресивен. Смята се, че те са изпратени тук, за да разрушат различни обществени системи, които не са добре интегрирани и не функционират. От друга страна, кристалните деца имат уравновесена, щастлива и безгрижна природа. Те не търпят насилието, обичат природата и животните и именно на тях се възлагат куп надежди, че ще възродят връзката между природата и Земята.

2. Децата индиго чувстват много силно лъжата, манипулацията и унижението. Това често ги кара да се затварят в себе си. Неразбирането на характера им от страна на родителите често ги подтиква към депресивни състояния. Кристалните деца рядко допускат да бъдат разбалансирани както емоционално, така и здравословно. Това понякога ги кара да изглеждат апатични и незаинтересовани от случващото се около тях.

3. Индиговите деца често будят асоциации като хиперактивност и превъзбуденост. Те полагат огромни усилия, за да убедят околните в правотата на думите и действията си. Тези специални деца грешно са диагностицирани като „проблемни”. Децата-кристали проговарят доста по-късно от останалите хлапета. Това се дължи на факта, че не изпитват истинска нужда да комуникират, защото знаят неща за света, които крехката им възраст не предполага. Дори и когато започнат да говорят, те нито ще станат по-приказливи, нито ще спрат да търсят тишината и спокойствието.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама